-
11
Kas
Tokat Baskı Beton
Tokat Baskı Beton
Baskı beton uygulamaları birçok özelliği yönüyle insanlar tarafından tercih sebebi olmaktadır. Özellikle kısa sürede tamamlanması, uzun ömürlü olması ve birçok renk seçeneği sayesinde estetik görüntüler oluşturması tercih sebebi olmaktadır. Baskı beton nedir derseniz; Zemine dökülen özel betonu yüzeyine farklı desenler yardımıyla uygulanan yüksek mukavemetli bir zemin kaplama sistemidir. Kesinlikle aşınma ve darbelere dayanıklı, toz tutmaz, kaydırmaz ve solmaz bir yapıda olan çok uzun ömürlü uygulama olmaktadır.
Desenli Beton Firması Olarak Neden Biz?
Baskı beton çalışması alanında uzun yılların tecrübe ve birikimine sahip bir firmayız. Çalışanlarımızın tamamı sigortalı çalışanımız olup, her birisi alanında profesyonel kişilerden oluşmaktadır. % 100 müşteri memnuniyeti anlayışı ile iş yapmaktayız. Bu sebeple uyguladığımız bütün baskı beton zemin kaplama sistemleri için müşterilerimize garanti taahhüt ediyoruz. Firmamızda asla geçici işçi çalıştırılmamakta olup, uygulamalarımızın tamamı uzman ekibimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüm bu müşteri merkezli hizmet politikamız yüzünden en çok tercih edilen ve her zaman aranılan firma konumundayız.
Baskılı Beton‘u Nasıl Yapacağız?
- Kendi içerisinde ardışık birkaç aşamadan meydana gelen baskı beton uygulamasının ilk aşaması zemin etüdü olmaktadır.
- İkinci aşamada ise, formların ayarlanarak zemine tutturulma işlemi yapılmaktadır.
- Baskı beton nasıl yapılır diye soranların en merak ettiği aşama olan üçüncü aşamada harcın hazırlanması ve zemine uygulanması yer alır.
- Daha sonra zemine dökülen beton kurumadan şaplama aşaması uygulanır.
- Bir sonraki aşama çelik malalama ve desenlerin zemine uygulanması aşaması olmaktadır.
- En son olarak nihai bitirme aşaması uygulanır.
- Geriye son bir aşama kalmıştır. Bu aşamada ise kür adı verilen özel bir karışım zeminin yüzeyine uygulanır ve zemin artık kullanımınıza hazır hale gelmiş olur.
Baskı Beton Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
- Adeta zeminde tek tekelle taş döşenmiş görüntüsü oluşturmaktadır. Fakat normal taş döşemeleri gibi asla çökme ya da kayma yapmaz.
- Taş görünümü kalıp beton olduğu için asla araları açılmaz ve boşluk oluşmaz. Buda baskı beton uygulamasının avantajları açısından oldukça önemlidir.
- Baskı beton uygulamalarında diğer zemin kaplama sistemlerinde olduğu gibi zamanla ot ya da çimen çıkma gibi durular söz konusu olmaz.
- Birçok renk seçeneği ile uygulanabilen baskı beton uygulamaları ortaya seyri doyumsuz estetik görünümler oluşturabilmektedir.
- Baskı beton uygulamaları oldukça sağlam ve uzun ömürlü uygulamalar olmaktadır.
- Beton yüzeyini hemen her tür dış etkenlerden koruyarak canlı görüntüsünü asla kaybetmez. Sizlere aklınıza gelebilecek hemen her alana uygulanma imkânı sunar.
Baskı beton renklerine ve desenlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Baskı Beton
Duvar Baskı Beton
Zemin Baskı Beton
Baskı Beton Fiyatları
Baskı Beton Sistemleri
Baskı Beton Uygulamacı
Baskı beton uygulamaları, diğer montaj türlerine göre daha kolay olsa da zor bir iştir ve her baskı uygulaması farklıdır. Bir projesinin boyutu, şekli, rengi, zamanı, beton dökerken dikkate alınmalıdır. Bu maddelere karar verildikten sonra, baskı beton aşamaları, mizanpaj, hazırlama ve beton yerleştirme olarak devam eder. Beton yerleştirilirken ve beton yerleştirilmeden önce ve sonra neler olduğunu daha iyi anlamak için 9 maddelik baskı beton uygulama aşamaları aşağıdadır.
1.Aşama – Sözleşme ve Anlaşma
Karar “sözleşmeye” döndükten sonra, mekan sahiplerinin çoğu, profesyonel baskı beton uzmanlarından teklif ister. Bu teklifler karşılaştırılır ve uzman tavsiyeleri, deneyim, fiyat, çizelgeleme ve kaldırma itirazına dayalı olarak bir seçim yapılır. Bir uygulama uzmanı seçildiğinde, fiyat ve lojistik çalışma için, zemin veya duvar sahibine bir sözleşme sunulmalıdır. Sözleşme, tamamlanması gereken işi bitirme, renk ve desen beklentileri, fiyat, ödeme planı ve garanti açıkça belirtmelidir. Bir diğer yan not olarak, sözleşmede yeni baskı beton uygulamasından nelerin bekleneceği ve bakım talimatları hakkında ek bilgi de bulunması önerilir. Sözleşme imzalandıktan ve ön ödemeler yapıldıktan sonra, iş başlayabilir.2.Aşama – Saha Çalışması
Baskı beton yapılmadan önce, zeminin hazırlanması gerekir. Zemin temizlenmeli ve uygulamaya hazır hale getirilmelidir. Tüm çim, kayalar, ağaçlar, çalılar, taşlar veya eski beton kaldırılmalı ve çiğ toprak ortaya çıkarılmalıdır. Toprak çok kompakt ve istikrarlı olmadıkça en az 4 inçlik granül dolgu veya alt taban önerilir. Alt taban dolgusu, kenarlara özel bir dikkat gösterilerek betonun yerleştirileceği alanın tamamına yerleştirilir ve sıkıştırılır. Uygun alt temel hazırlığı, betonun düzgün bir şekilde iyileşmesini sağlamak ve geniş topraklardan ve donma ısısını azaltmak için önemlidir.
3.Aşama – Şekillendirme
Baskı beton için alt tabaka hazırlandıktan sonra, formlar ayarlanabilir. Beton kalıplar ahşap, metal veya plastikten yapılmıştır ve yüksekliği değişkenlik gösterebilir. Çoğu baskı beton projesi için ahşap formlar kullanılacak, metal veya ahşap kazıklarla yerinde tutulacaktır. Formlar, beton sertleştikten sonra formların kolayca çıkarılabilmesi için vidalı veya özel çivilerle kazıklara bağlanır. Formlar iyi durumda olmalıdır, drenaj için uygun dereceyi sağlayacak ve birbirleriyle veya diğer yapılarla buluştukları temiz köşeleri oluşturacak şekilde ayarlanmalıdır. Merdiven ve duvarlar için özel şekiller ve şekillendirme yöntemleri kullanılmaktadır.
4.Aşama – Yerleştirme
Alt tabaka hazırlanmış; Formlar belirlendi, şimdi baskı beton zamanı geldi. Uygulama uzmanları, yerleştirilen harcın gereksinimlerini karşılayan sağlam bir çimento hazırlığını yapar. Uygulamanın yapılacağı yer, çevre koşulları nedeniyle hava sıcaklığı çok düşük ise havada karışan katkı maddelerinin en az %4’ü ölçekleme ve bozulmayı önlemeye yardımcı olmak için kullanılmalıdır. Bununla birlikte zemin baskı betonlar için 4inç ‘lik taş kullanılabilir. Baskı betonu, harç kamyonuna yerleştirilir. Harç kamyonun arkasındaki tambur, betonun yerleşmesine ve sertleşmesine engel olmak için yavaşça döner. Harç, kamyon içerisinde istenilen kıcama geldikten sonra, daha önceden hazırlanmış temele doğru dökülür. Harç kamyonu ve baskı uzmanları, ıslak betonun üst kenara gelene kadar temel dökme işlemini yapar. Harç dökülürken uzmanlar, kürek ve benzeri araç kullanarak, temele dökülen beton harcını, hiç bir yerde boşluk kalmayacak şekilde zeminde düzenleme yapar. Temele dökülen harcın, donmasını beklemeden, hiç bir yerde boşluk veya kabarcık olmadığından emin olmak için dikkatli bir inceleme yapılması gerekir.
5.Aşama – Erken Bitirme
Islak beton kalıplar halinde döküldükten sonra, büyük bir metal ya da ahşap tahta ile betonun üst şap bölgesini düzenler. Bu mastar süreci tamamlanır ve betonun üstünün yumuşamasını için tesviye başlar. Yüzeyi pürüsüz bir hale getirdikten sonra, beton yüzdürülür. Bu, şamandıra adı verilen özel bir mala kullanılmasını gerektirir. Şamandıra, kenarlar ve detay çalışmaları için küçük elle tutulan mala veya beton yüzeyin geniş alanlarını çalıştırmak için boğa şamandırası diye bilinen büyük bir mala olabilir. Yüzey, betonun herhangi bir tıkanıklığın veya yüksek alanların bile daha da kompakt hale getirilmesi ve yüzeye pürüzsüz bir yüzey elde edilmesi için yüzdürülür. Erken bitirme gerçekleşir. Aynı zamanda, zeminin, eklemler ve kenarları özel el aletleri ile düzeltilir. Yapılan bu işleme şaplama da denilmektedir.
6.Aşama – Taşlama
Eğer betona, sadece kaba bir süpürge kaplaması yapılırsa, kayan prosedürden sonra ilave bir işlem gerekli olmayabilir. Eğer beton pürüzsüz havlu veya damgalı olacaksa, çelik mala kaplaması gereklidir. Beton sertleşene kadar dinlenmeye bırakılacaktır. Sertleştikten sonra beton yüzey boyunca pürüzsüz, sert ve düzgün bir son kat oluşturmak için çelik mala yapılır. Çelik malalama, uygulama uzmanlarının diz kapaklarıyla, yüzey boyunca “patinaj” yaparak, taşlama işlemi yapılır. Kullanılan taşlar, desenleri veya renkleri, daha önceden baskı beton uzmanları ve zemin sahibiyle kararlaştırılmıştır.
7.Aşama – Tamamlandı
Tüm mala (yüzdürme veya çelik) tamamlandıktan sonra nihai bitirme betona uygulanabilir. En basit bitirme türü “süpürge bitirme” olarak bilinir. Beton yüzeye özel bir süpürge çekilir ve kaba dokulu bir yüzey oluşturulur. Diğer kaplamalar arasında damgalı, dokulu veya pürüzsüz malalar kullanılabilir.
8.Aşama – Sertleştirme
Tüm yerleştirme ve bitirme tamamlandıktan sonra, Baskı beton dinlenebilir ve iyileşmeye başlayabilir (sertleşir). Kürlenme süreci 28 gün sürer, ilk 48 saat en kritik durumdadır. Tamamlanma işlemi biter bitmez kimyasal bir kürleme ve sızdırmazlık bileşiğinin baskı betona uygulanması önerilir. Kür bileşiği, çatlakları, kıvrılmayı ve yüzey renk değişikliğini azaltmaya yardımcı olan, baskı betonun sert ve eşit bir şekilde kürlenmesine sağlayan bir karışımdır. Baskı beton 28C’nin altındaki havaya yerleştirilirse, kür işleminin ilk birkaç gününde betonun sıcak kalması için kür battaniyeleri kullanılmalıdır. Sıcaklıklar 20C’nin altına düştüğünde baskı betonun üzerine basılmamalıdır. Sıcaklık ne kadar soğuk olursa, baskı betonun iyileşmesi o kadar uzun sürer. Yerleştirmeden 3-4 gün sonra hafif ayak trafiğiniz için zemini kullanmaya başlayabilirsiniz, Ve uygulamadan 5-7 gün sonra baskı betonun üzerinde, araç park edebilir veya yürüyebilirsiniz.
9.Aşama – Bakım
Baskı beton bakımı, diğer uygulamalar gibi süreklilik gerektirmez. Ancak 1-2 yılda bir baskı betonun kalıplarındaki derzler ve aralıklarına macun ile yenilenmesi uygun olur. Bu sayede yağmurlu veya karlı havalarda, bu aralıklara su sızması engellenmiş olur. Bununla birlikte baskı beton yüzeyi, belli aralıklarla su ile temizlenmesi faydalı olur. Bu şekilde baskı betonun özgün görüntüsünden taviz verilmemiş olur.