Amasya Baskı Beton

  • Amasya Baskı Beton

    Amasya Baskı Beton

    Amasya Baskı Beton

    Uygulanma aşamaları teknik bilgi ve beceri gerektiren bu ürünler, en farklı ve özel görselliğe sahip harika sonuçları sizlere sağlar. Parklar, bahçeler, özel duvarlar ve inanılmaz dış cepheleri bu ürünler ile şık hale getirmek mümkündür. Son dönemde oldukça sık tercih edilen zemin baskı beton sistemleri aşınma olasılığı yüksek olan alanlarda bile oldukça başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Bu neden ile gün geçtikçe onları etrafımızda daha fazla görmeye başlıyoruz. Özel dokuları, harika renkleri ve inanılmaz bütünleşik yapıları ile sizlerin de çok iyi sonuçları alabileceğiniz özel sistemlerdir.

    Bu etkili ve harika yöntemler sayesinde evlerinizin ya da iş yerlerinizin bahçelerini, duvarlarınızı hatta iç mekanlarınızı bile uygun şekilde bu işlem ile kaplayabilirsiniz. Aslında bir dökme beton uygulamasını andırsa da, kullanılan beton ve ince işliği farklı bir şekildedir. Etkili ve özel sonuçları alabileceğiniz bu ürünler maliyet açısından da birçok üründen çok daha ekonomi sağlamanızı sağlar. Üstelik zemin baskı sistemleri uzun yıllar doğal şartlara ve kullanıcı darbelerine karşı dayanıklılık gösterecektir. Bu uygulamayı bir kez yaptırıp, uzun yıllar kullanacak ve yaptırdığınız zamanı bile unutacaksınız. Doğru bir beton kalitesi ve uygun işçilik ile harika sonuçları ve görsel keyfi yıllarda sürebilirsiniz. En farklı sonuçlar ve ortama en uygun zemin döşemesini arıyorsanız, kesinlikle bu sistemlerden memnun kalırsınız.

    Zemin Baskı Beton Kullanım Alanları Nerelerdir?

    Oldukça fazla kullanım alanına sahip olan baskı beton uygulamaları ile aklınıza gelebilecek hemen her mekâna uygulama yaptırabilirsiniz. Uygulama alanı aslında birazda kullanılan malzemenin kalitesi ve profesyonel uygulayıcılara göre değişiklikler gösterebilmektedir. Ancak genel olarak sıklıkla yapılan bazı zemin baskı beton uygulama alanları hangileri sizler için madde madde yazalım.

    • Parklar ve bahçeler
    • Yürüyüş yolları
    • Otantik kafeler
    • Alışveriş merkezleri
    • Peyzaj çalışmalarının yapıldığı şehir içleri
    • Özellikle tarihi turistik alanlar
    • Caddeler
    • Otoparklar
    • Okullar
    • Hastane bahçeleri
    • Lunaparklar
    • Havuz kenarları
    • Geleneksel görünümlü oteller
    • Duvarlar
    • Teraslar
    • Sahiller başlıca zemin baskı beton kullanım alanları arasında yer almaktadır.

    Günümüzün en çok tercih edilen uygulamalarından bir tanesi baskı beton sistemleri olmaktadır. Zemin baskı beton; çok farklı seçeneklere sahip olan tarihi, antik ve kültürel bir görünüm oluşturan doğal ya da granit taşlardan yapılan bir zemin baskısıdır. Özellikle kalitesi, sağlamlığı, kullanışlı oluşu ve estetik görünümüyle ön plana çıkan bir beton baskısı modeldir. Asla kolay kolay bozulmayan, çökme ya da kırılma gibi durumlara maruz kalmayan çok uzun ömürlü uygulamalar olmaktadır. Çok geniş bir seçenek yelpazesine de sahip olan baskı beton, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

    Baskı beton uygulamalarının insanlar tarafından çok beğenilme sebeplerinden bir tanesi de puzzle görünümüne sahip olmasıdır. Fakat görünenin aksine baskı beton puzzle tarzı parçalardan meydana gelmemektedir. Bu sebepten baskı beton uygulamaları kesinlikle kolay kolay kırılmaz ve parçalanmaz bir yapıda olmaktadır. Herkes tarafından bilinen ve çok meşhur bir kaldırım tarzı olan Arnavut Kaldırımları gibi taşlardan oluşmaz ve arasında ot bitmez.

    Zemin baskı beton uygulaması zaten bu noktada önem kazanmaktadır. Baskı beton uygulamaları kesinlikle yakıcı güneşten ya da soğuk havadan etkilenmezler. Böylece solma ve renk kaybolması gibi bir durum yaşanmaz. Temizlik noktasında da yüzeyi dümdüz olan baskı beton uygulamaları oldukça kolay temizlenebilme özelliğine sahiptir. Tek parça halinde olan bu zemin kaplama sistemi yüzeyi düzgün bir yapıda olmasına rağmen asla kaydırmaz.

    Zemin Baskı Beton İlk Nerede Kullanıldı?

    Zemin kaplama sistemlerinden olan baskı beton ilk olarak 1970’li yıllarda başta ABD olmak üzere Almanya, Fransa ve İngiltere gibi gelişmiş Avrupa ülkelerinde yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır. Aslında ilk başlarda zemin baskı beton çok yüksek maliyetlere mal olan park ve bahçelerdeki zemin yapımını ekonomik yönden minimum seviyeye çekme amaçlı tercih edildi. Ancak zamanla teknolojinin de gelişmesiyle daha da bir estetik görünüm kazanan baskı beton, ok tercih edilen ve beğenilen bir sisteme dönüştü.

    Baskı Beton İlk Nerede Kullanıldı?

    Türkiye’de ise ilk kez 1990’lı yıllarda büyükşehirlerde kullanılmaya başlanmıştır. İlk örnekleri İstanbul, Ankara, Konya, Yozgat, Gaziantep, Erzurum ve İzmir’de olmak üzere belediyenin peyzaj çalışmalarında görülmüştür. 2000’li yıllardan itibaren ise ülkemizin hemen her yerine yayılmıştır.

    Desenli Zemini Nasıl Yaparız?

    Desenli Beton Yapım Aşamaları

    İlk önce zemin baskı beton uygulamalarında uygulama yapılacak zeminin etüdünün yapılması gerekmektedir. Çünkü sağlam ve düzgün olmayan zeminlere uygulanan baskı betonlardan başarı elde etmeniz mümkün olmamaktadır. Zemin etüdünün düzgün yapılmasından sonra zemin baskı beton uygulaması için en önemli aşamalardan olan harç dökümüne geçilir. Bu harç en az 10 cm derinliğinde olmakta ve içerisinde yüzeyde çatlama, kırılma gibi durumları önlemek için yer yer taş kullanılmaktadır.

    Beton dökülme aşamasının ardından yüzey düzleştirme işlemi yapılmaktadır. Böylece beton yüzeyi pürüzsüz bir yapıya kavuşturulmaktadır. Sonrasında yüzey sertleştirici toz serpme işlemi yapılır ve bir müddet beklemeye geçilir. Şimdide kalıp ayırıcı tozu ve antik etki tozu serpilme kısmına geçilmektedir. Zemin baskı beton kalıplarıyla birlikte preslenir ve 1-2 gün dinlenmeye bırakılır. Sonrasında zemin yüzeyi tazyikli su ile temizlenir. En son olarak ise yüzey koruyucu ve parlatıcı zemin yüzeyine uygulanır ve böylece baskı beton tamamlanmış olur.

    Çalışmada Kullanılan Malzemeler

    Baskı beton uygulamalarında birçok ana malzeme ve yardımcı malzemeler kullanılmaktadır. Fakat bazı malzemeler vardır ki kesinlikle zemin baskı beton uygulamaları için olmazsa olmazlardandır. İşte bu malzemeler;

    • Kalıp ayırıcı
    • Cila
    • Tokmak
    • Mala çeşitleri ( yuvarlak ve sivri uçlu malalar)
    • Önceden seçimi yapılan dekoratif kalıp
    • Boya
    • Yüzey ve renk sertleştirici
    • Harç

    Çalışma Sonrası Cilalama

    Zemin baskı beton cilası genel olarak üç ana temel işlevden oluşmaktadır. Bu ana işlevler;

    1. Yüksek koruma özelliği sayesinde cila zemin yüzeylerini çok daha korunaklı ve dayanıklı bir hale getirmektedir.
    2. Baskı beton cilası yüzeylere müthiş bir parlaklık ve estetik görünüm katmaktadır. Normalde mat bir renge sahip olan baskı beton bu cila ile birlikte son derece parlak ve estetik bir görünüme kavuşacaktır.
    3. Baskı beton cilası sayesinde zemin yüzeyleri çok daha az tozlanmaktadır. Kaldı ki yüzey tozlansa bile cilalı yüzeylerdeki tozu temizlemek oldukça kolay olmaktadır.

    Comments are closed.

Call Now Button
× Whatsapp