Bartın Baskı Beton

  • Bartın Baskı Beton

    Bartın Baskı Beton kullanımında örnek olacak bir şehir konumuna gelmiştir. Baskı beton mekânlarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir zemin türüdür. Onu diğer zeminlerden ayıran özelliği ise taşların tek tek yerleştirildiği izlenimi vermesidir. Ancak taşlar tek tek dizilmemiş olup baskı beton teknolojisi ile dizilmiştir. Çok fazla renk ve desen çeşidine sahip olan baskı beton kişiler tarafından günümüzde sıkça tercih edilmektedir. Alışveriş merkezleri, caddeler, iş yerleri başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Üst derece bir dayanaklılığa sahip olan bu zeminleri uzun yıllar kullanabilirsiniz. Bakımı ve temizliği oldukça kolaydır. Kötü hava koşullarına karşı ise dirençlidir. Uygulama süresi de diğer zeminlerle aynıdır. Kısa sürede döşenebilir.

    Baskı Beton Uygulaması Nasıl Yapılır?

    Baskı beton yapılması için ilk önce yapılacak olan desenin belirlenmesi gerekir. Desen belirlendikten sonra ise diğer işlemlere başlanır.
    Baskı betonun uygulanacağı zemin güzelce temizlenir. Üzerindeki kir ve tozdan arındırılır.
    Eğer toprak istenilen gibi değilse toprağın üzerine granül dolgu yapılır. Üstü tamamen bu dolguyla kaplanır.
    Seçilen desene göre baskı betonun kalıbı ortaya çıkartılır. Uygulama yapılmaya başlanır.
    Etrafına kazık dikilerek sınırlar belirlenir. Beton döküldükten sonra kazıklar yerlerinden çıkartılır.
    Beton ilk defa atıldıktan sonra özel çimento için hazırlığa başlanılır. Betonun donmaması için işlemler yapılır.
    Çimento döküldükten sonra desen ve renk oluşturulur. Betonun her yere eşit dağılıp dağılmadığına bakılır.

    Baskı Beton Kullanım Alanları

    Çevre düzenlemelerinin yapıldığı yerler, alışveriş merkezleri, kent meydanları, yürüyüş yolları, turistik yerler, marinalar, parklar, benzin istasyonları, iç mekânlar, kaldırımlar, garajlar, meydanlar, dükkân, bahçe yolları, teraslar başta olmak üzere baskı betonun birçok kullanım alanı mevcuttur.

    Bartın Baskı Betonun Avantajları

    Baskı beton blok olarak yerleştirildiğinden dolayı dağılacakmış izlenimi verebilir. Ancak dağılmazlar, görünümlerini uzun süre korurlar. Malzemeler tek tek elle döşenmediğinden dolayı taşların arasında ot bitmesi asla mümkün değildir. Baskı betonun bir diğer avantajı ise mevsim koşullarına karşı dayanıklı olmasıdır. Ayrıca zemine uygulanan renkli yüzey sertleştirici ile diğer zeminlere oranla dayanıklılığı 4 ila 8 kat arasında arttırılmıştır. Bu maddenin içerdiği pigmentlerin güneşe ve diğer etmenlere karşı dayanıklı olması sebebiyle renginin solması uzun yıllar almaktadır. Yüzeyin geçirgen olmaması için uygulanan parlatıcı zeminin boşluklarını örter ve zeminin nefes almasını önler. Zemin donmadan dolayı oluşacak olan çatlamalara izin vermez. Rutubet ile leke tutmasını da engeller. Zemin üzerinde su biriktirmemesi, kaygan olmaması gibi özelliklerle araçların gece güvenle seyahat etmesine olanak sağlar. Bartın baskı beton; sağlamlığı, ekonomik olması, güzel görünümlü olması nedeniyle günümüzde çokça tercih edilmektedir.

    Baskı Beton Cilası

    Baskı beton günümüzde sıkça kullanılmakla birlikte bu işi güzel bir şekilde yapacak usta ve ekibinin olması önemli bir faktördür. Baskı betonu uygun fiyata, yüksek performans ve kaliteyle yapacak firma seçimi önemlidir. Baskı beton uygulamasında zemin seçimini kendiniz yapmanız avantajlı bir durumdur. Bu seçimin ardından uygulama ve ardından cilalama ile bu zeminin güzelliği daha çok ortaya çıkar. Cilalama yaparken ise en kaliteli cilanın kullanılması zeminin sağlıklı olması için gereklidir. Parlak olan beton cilası yüzey görünümünde bir değişikliğe yol açmaz. Yüzeyin kir tutmasını önler. Zeminin rengi yağmurla ve ıslanmayla değişmez. Aşınmaya karşı dayanıklıdır. Kolay temizlenir ve görüntüsü parlaktır. Tozuma olmasını önler. Yapılmak istendiği zaman betonun üzerine sürülür.

    Beton uygulaması ardında yüzey sertleştiriciden sonra priz alındığında, kalıpların sökümünün ardından derzler oluşturulmadan öncesinde yapılır. Zemin yani beton, iyice kir ve tozdan arındırıldıktan sonra uygulamaya başlanır. Kuru olan zemine cila püskürtülerek uygulanır. Ya da bir fırça yardımıyla sürülür. Fırça kullanımında zeminin zarar görmemesi için prizin iyi yapılmış olması gerekmektedir. Açık alanda yapılan uygulamalarda zemin 3 saat kadar yağmurdan ve dış etkenlerden korunması gerekmektedir. Direnç isteyen yüzeylerde ikinci uygulama 24 saat sonra yapılır. Uygulamadan sonra zeminin kuruması 60 dakika sürer. İlk uygulandığı zaman zemin koyu bir renk alabilir. Ancak kuruduktan sonra normal rengine döner.
    Malzeme solvent içermesinden dolayı uygulanırken göze temas olması oldukça sakıncalıdır. Ayrıca uygulama sırasında eldiven kullanımı önemlidir. Yakıcı bir madde olan solvent yanında sigara ve ateşten uzak durulmalıdır. Kapalı alanda çalışanların 30 dakikada bir mola vermesi önemli bir detaydır.

    Comments are closed.

× Whatsapp
Call Now Button